Aici şi acum

Azi dimineață, devreme, am conștientizat la un moment dat, că mă simțeam foarte tensionată fizic și foarte grăbită. Deși nu pot să scap de mine niciodată, totuși în acel moment eram departe, în altă galaxie și pe altă planetă. Am început să mă analizez – senzația de Grabă era însoțită de o stare de agitație și anxietate, în plus aveam încordarea aia că Trebuie! O presiune inutilă pentru acel moment al dimineții. A fost eliberator să fiu atentă și să încerc să cunosc emoția pe care o simțeam, m-am concentrat pe gândurile care mă îndepărtau de mine. Mi s-a relaxat tot corpul atunci când mintea mea s-a liniștit. Emoția pe care am recunoscut-o ca fiind un fel de teamă, s-a diminuat, iar pe ele – pe gânduri – le-am reconfigurat și redimensionat. Apoi starea mea s-a schimbat. Am început să mă simt mai bine, pur și simplu, am văzut ce se întâmpla în jurul meu, am observat chiar că era soare și frig 😉.

Prezentul e important, ziua de ieri a trecut, iar mâine încă n-a venit.
Este benefic să facem exerciții de genul acesta, chiar dacă nu reușim mereu pe parcursul unei zile, măcar să ne propunem. Este o practică ce începe să fie cunoscută cu numele de “mindfulness” sau în limba română să trăim “aici și acum”. Rezultatele sunt uimitoare, ne ajută să ne focusăm atenția pe prezent, pe ceea ce suntem, simțim și gândim în momentul ăla. Să fim prezenți noi cu noi, măcar din când în când și să nu mai fim doar niște mici roboței care fac automat activități rutiniere și obositoare.

Putem alege în fiecare minut să nu ne identificăm cu emoțiile sau cu activitățile noastre. Nu ele ne definesc, suntem mai mult de-atât, și e bine. Încercați, merită!

O zi plină de aici și de acum să avem! A, și de soare!

One thought on “Aici şi acum

  1. Minunat! Sa te extragi din trecut sau din viitor, pentru a trai momentul in care esti, in prezent! Si mai ales, sa constientizezi ca viata e pe zile si fiecare zi e importanta si iti poate darui atat de mult daca si tu ii acorzi ei si tie, toata atentia, grija si iubirea.
    Multumesc! 🌹🌹🌹

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *