Despre etapele relaţiei în doi

În orice relație de cuplu există câteva etape.
Prima e cea mai frumoasă, e plină de energie, bucurie, armonie. Fluturii din stomac se dau peste cap cu grație doar la gândul că o să ne întâlnim cu El sau cu Ea. E o perioadă în care plutim cu voioșie și speranță. Suntem într-o poveste care “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti”. Devenim mai buni și mai frumoși, ne arătăm lumii în toata splendoarea, suntem în stare să scriem poezii și romane de dragoste. Suntem de neatins, orbi, surzi. Îndrăgostiți. Punct.

Trecem în etapa următoare – momentul cheie al relației, evoluție. Acum apar conflictele și da, lupta pentru putere. Ei!, aici, nu mai înțelegem ce se întâmplă! Fluturii au obosit și au îmbătrânit subit, nu mai au chef de zbor, chiar își închid aripile. Parcă El nu mai e la fel de puternic și frumos, e doar un om cu nevoi și dorințe. Parcă Ea nu mai e la fel de sexy, e doar o femeie ce iubește în felul ei și care culmea, vrea să fie iubită așa cum e! Și ia uite cum parcă mă cam enervează, și parcă nu era așa la început. Sigur nu. S-a schimbat. Vaaai!!!

Partea bună a acestei etape de Trezire la Realitate este că e MI-NU-NA-TĂ, dacă am putea s-o vedem așa. Acum se consolidează Relația, acum devine vie și puternică. Acum ne putem arăta compasiunea și putem construi un spațiu emoțional de siguranță. Acum, când ne certăm mai tare, acum înțelegem , în mod paradoxal, că putem să ne bazăm unul pe celălalt. Doar să vrem și să nu uităm de unde am început. Și fluturii, eh.. fluturii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *