Ce am mai citit!

Femei care iubesc prea mult. De ce ne îndrăgostim mereu de bărbaţi nepotriviţi.” autor Robin Norwood.

Ce înseamnă “a iubi prea mult” ? te întrebi după ce citeşti titlul. Autoarea (psihoterapeut specializat în cuplu şi familie) defineşte aşa: să devii obsedată de un bărbat şi să numeşti această obsesie Dragoste. Şi explică în felul următor – îi permiţi acelui bărbat să îţi controleze emoţiile şi comportamentul, ceea ce îţi va influenţa negativ sănătatea şi starea de spirit. E foarte interesantă cartea, cu multe poveşti de viaţă ale unor femei ce iubesc prea mult şi nu îşi mai dau seama când cineva sau ceva le face rău.

Încă de la început, pentru a te face curioasă, sunt enumerate caracteristicile acestor femei. Dacă crezi că ceva ţi se potriveşte, cu siguranţă vei citi cu nesaţ până la sfârşit.

Afli şi părerea autoarei despre dragostea adevărată, pe care o explică utilizând două cuvinte din limba greacă – Eros şi Agape – traduse Pasiune şi Angajament. Nu divulg mai mult aici, te las să descoperi prin lectură care este preţul plătit pentru fiecare.

În una din poveşti, o femeie ce iubeşte prea mult îşi explică tiparul relaţiilor disfuncţionale pe care le-a avut prin conştientizarea şi înţelegerea faptului că n-ar fi ştiut cine este şi n-ar fi putut să existe în lipsa unei suferinţe de îndurat sau a cuiva pe care să-l ajute. Toate acestea până să se descopere pe ea.

Mai afli – că negarea alimentează nevoia de a controla, iar eşecul inevitabil de a controla alimentează nevoia de a nega. Mă opresc aici şi precis că acum deja abia aştepţi să citeşti şi să înţelegi despre ce e vorba în propoziţie.

Şi în final îţi mai spun că te vei elucida cu privire la egoismul sănătos, îţi vor fi foarte limpezi caracteristicile unei femei care şi-a depăşit tiparul de iubire excesivă şi nu în ultimul rând, care sunt etapele procesului de recuperare.

Îţi doresc lectură plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *